Dolgok, amelyekkel tisztában kell lennie, amikor ingatlanpiacon értékesít
2021. augusztus 23. írta: István alkatrészek

Dolgok, amelyekkel tisztában kell lennie, amikor ingatlanpiacon értékesít

Dolgok, amelyekkel tisztában kell lennie, amikor ingatlanpiacon értékesít

Számos szabványnak kell megfelelnie, amikor ingatlanát ingatlanpiacon próbálja eladni. Ha nem felel meg teljes mértékben ezeknek a szabványoknak, akkor az ingatlan nem vonzza a vásárlók széles körét. Kövesse ezeket a tippeket, és megtudhatja, mit tehet annak érdekében, hogy több vásárlót vonzzon a piacon.

Ellenőrizze és javítsa meg a kemencét és a központi légkondicionáló egységeket, mielőtt forgalomba hozza otthonát. Általában, ha a vásárlók úgy gondolják, hogy a végén sok pénzt kell belevinniük a légkondicionálóba vagy a fűtés javításába, akkor kétszer is meggondolják, hogy ajánlatot tegyenek -e otthonára.

Tegye otthonosabbá az otthonát, amikor megmutatja a potenciális vásárlóknak. Gyújtson meg egy-két gyertyát, tegyen ki egy tányér sütit, és könnyebben érezhetik magukat jól, amikor bejárják otthonukat. Ha élénk színek vannak a falakon, fontoljon meg egy gyors festést, mielőtt megmutatná, hogy megkönnyítse a vevő számára a térben élő képét.

Sok tanulmány kimutatta, hogy egy megírt cél nagyobb valószínűséggel válik valóra. Ha lakást vásárol vagy ad el, szánjon egy percet arra, hogy leírja a kitűzött célokat. Állítson be költségvetést és ütemtervet a munkához, és a piac mindkét oldalán nagyon hasznosnak találja.

Ha otthonát gyorsabban szeretné eladni, összpontosítson a fürdőszobák fejlesztésére. A piacon a vásárlók vonzó fürdőszobát keresnek, új funkciókkal. Fontolja meg a padló csempézését és a kád cseréjét. Vannak készletek, amelyeket megvásárolhat, hogy segítsen ezeknek a feladatoknak az elvégzésében.

Az otthon eladási árának meghatározásakor meg kell határoznia a lakás értékesítésének motivációját és azt, hogy milyen sürgős az értékesítés. A sürgetőbb eladási igény, például egy idősebb felnőtt, akinek szüksége van a pénzeszközökre a hosszú távú egészségügyi ellátás vagy azonnali munkahely áthelyezés kifizetéséhez, azt jelenti, hogy egy kicsit rugalmasabbnak kell lennie az árban.

Ha olcsó otthoni fejlesztéseket keres, amelyek nagymértékben javítják otthonának megjelenését, fontolja meg a csempe lerakását az előcsarnokban. A közvetlenül a bejárati ajtó mögötti terület természetesen a látogatók első benyomása az otthonáról, így az ezen a területen található csempe jelentősen növelheti otthonának vonzerejét.

Amikor eladásra készíti fel a lakást, ügyeljen arra, hogy az ablakok tiszták legyenek. A csillogó, tiszta ablakok több természetes fényt engednek az otthon belsejébe, és vonzóbbá teszik az otthon külsejét. Az ablaktisztításnak nem is kell drágának lennie; megvásárolhatja a tömlőhöz használt ablaktisztító tartozékot, vagy egyszerűen használhat egy gumibetétet.

Ha már elköltözött otthonából, és azt próbálja eladni, fontolja meg az átszervezést, hogy vonzóbb legyen a potenciális vásárló számára. A bútorok bérelése vagy a sajátjainak használata a legjobb módja annak, hogy éreztesse velük, hogyan fog kinézni a ház, miután berendezték.

Az ingatlanokkal kapcsolatban fontos tipp, hogy ne feledje, hogy a lehető legjobban töltse ki az idejét, amikor a rossz körülmények miatt várja a ház forgalomba hozatalát. Ez azért fontos, mert hihetetlenül megnövelheti háza értékét ebben a leállásban, és lényegében pénzt kereshet a lefelé irányuló piacon.

Ha eladni próbálja otthonát, a fürdőhöz hasonló fürdőszoba nagyon vonzó lehet. Ennek létrehozása nem kell, hogy drága legyen. Győződjön meg arról, hogy a fő fürdő megvilágítása meleg és puha. Tegyen hozzá néhány bolyhos törülközőt és egy-két gyönyörű gyertyát. Lehetséges vásárlói nyugodtnak érzik magukat, amikor belépnek a szobába, és azonnal vonzódnak hozzá.

Amikor ingatlanértékelőt vesz fel, győződjön meg arról, hogy megfelelő tanúsítvánnyal vagy engedéllyel és legalább három éves tapasztalattal rendelkezik az értékelt ingatlan típusának felmérésében. Előfordulhat, hogy egy értékbecslő tanúsítvánnyal rendelkezik, hogy felmérje az adott típusú ingatlant, de lehet, hogy nem rendelkezik azzal a tapasztalattal, amire szüksége van. Ha egy tapasztalatlan értékbecslő alul- vagy túlértékeli az ingatlanát, akkor időbe és pénzbe kerülhet.

Ha eladni próbálja a házát, válassza ki a megfelelő évszakot a piacra lépéshez. A tavasz gyakran a legjobb alkalom az eladásra, mivel a családoknak nem kell iskolát váltaniuk az év közepén. Készítse elő ingatlanát eladásra februárig, így több hónap áll rendelkezésére, hogy vevőt találjon.

Ha a mennyezet és a falak foltosak, füsttel vagy zsírral vannak ellátva, akkor festeni kell őket, mielőtt bemutatná házát. A vásárlókat ezek a dolgok elzavarhatják. Az újrafestés nem túl drága, és általában megtérül. Ha repedések vannak a mennyezeten vagy a falakon, próbálja meg kitölteni azokat, mielőtt eladná otthonát.

Ha otthona már régóta a piacon van eladás nélkül, próbálja meg kissé csökkenteni az árat. Az árcsökkenés sok új potenciális vásárlót vonzhat. Emellett ösztönzőket ajánljon fel a kért árban, például a zárási költségek felét vagy az új készülékeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://holancokmost.blog.hu/api/trackback/id/tr5116667902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása